Személyes kiteljesedés – Hozd ki a legtöbbet magadból!

Úgy érzed, hogy több van Benned? Jól érzed.
Ideje, hogy álmodozás helyett kezedbe vedd az irányítást!
Panaszkodás helyett cselekvés.
Halogatás helyett haladás.
Kiégés helyett kiteljesedés.
Mennyire kerek most az életed?
Mérd fel ingyenes kérdőívünkkel!
2 perc és kezedben az eredmény!

Életkerék Teszt

Személyes megújulás
– Kiégés helyett kiteljesedés

Mi az, amire leginkább vágysz? Egy valódi párkapcsolat? Anyagi függetlenség? Kiégettség helyett kiteljesedés? Alkotó energiáid értelmes célokra fordítása? Saját vállalkozásod beindítása? Mások segítése, hasznos ügyek előmozdítása? Vagy szeretnél több örömet lelni az életedben – esetleg mások életébe több örömet hozni? Pénzhajhászás helyett lassítanál egy kicsit? Punnyadás helyett csúcsformába lendülnél? Kitörnél az eddigi keretekből? Megtalálnád életed értelmét? Helyrehoznád a kapcsolataidat? Vagy szeretnéd felgyorsítani a sikerességhez vezető utat?

Ideje, hogy végre ne pusztán álmodozz, hanem elhatározd mit akarsz – és tegyél is érte! Velünk útikalauzt kapsz a változáshoz. Teret és társakat. Eszközöket és támogatást. Készségeket és bátorítást. Stratégiát és tudatosságot. Időt – végre – önmagadra. Minden egyes nap egy kis pluszt, egy kis lökést az előrelépéshez. Hogy szintet lépve megteremtsd magadnak azt az életet, megvalósítsd azokat a céljaidat, amelyek számodra valódi értelmet és tartalmat hordoznak, és elhozzák Neked az eredményesség és boldogság érzetét.

Fedezd fel mi az, ami mozgat, tudatosítsd erősségeidet, és sajátíts el módszereket, gyakorlatokat és megközelítéseket, amelyek előre visznek. Tedd életed részévé a szokásokat, amelyek révén túljuthatsz az akadályokon, amiken a legtöbben elbuknak. Ismerd fel, hogy nem a körülmények foglya vagy! A valódi irányítás a Te kezedben van. A kérdés csak az: élsz-e vele?

Produktivitásom növelése
– Így szabadulj meg a túlterheltségtől!

Ismerős az érzés, hogy…
… egész nap meg sem álltál, mégis semmi értelmes 
 dologgal nem végeztél? Egyszerűen nem jut időd semmire, ami igazán számítana? Azt sem tudod hová kapj? Egy perced sem jut magadra? Ez így nem mehet tovább?

Ha igen, akkor jó helyen jársz! Van megoldás. A túlélés érdekében legtöbben feladataikkal zsonglőrködve próbálnak meg nap mint nap egyre több dolgot belezsúfolni naptárukba. Ez egy vesztes stratégia, aminek roppant ritkán lesz produktivitás az eredménye. Ehelyett csak egyre fokozódó stresszt, túlterheltséget és kiégést eredményez.

Ahhoz, hogy kezelni tudd a túlterheltséget és visszaszerezd az ellenőrzést dolgaid felett, bizony meg kell hozz néhány tudatos döntést. Ki kell alakíts egy jó rendszert, ami áttekintést biztosít számodra és be kell vezess néhány egyszerű, de következetesen alkalmazott új rutint. 
Mindezek együttesen fogják elhozni számodra, hogy figyelmedet és energiáidat végre a valóban lényeges területekre fókuszálhasd – megsokszorozva produktivitásodat.

Segítségünkkel a létező legjobb eszközökre és módszerekre szert téve, szakértő támogatás mellett alakíthatod ki saját egyéni rendszeredet, amivel végre úrrá lehetsz túlterheltségeden a legjobbat kihozva a rendelkezésedre álló időből. Az eredmény: kevesebb stressz, produktívabb és felszabadultabb mindennapok. A végén pedig rájössz, hogy az igazi titok sokkal inkább energiád, semmint időd megfelelő felhasználásában rejlik!

Karrier és érvényesülés
– Mert jónak lenni nem elég!

Te mennyire érzed azt, hogy karrieredben ott tartasz, ahol mostanra tartanod kellene, ahol tartani akartál? Mennyire érzed azt, hogy jó vagy abban, amit csinálsz? És mennyire érzed, hogy ezt azok is látják és elismerik, akik a karriered alakulása szempontjából igazán számítanak?

Ha frusztrációt érzel, nem vagy egyedül. A sikeres érvényesülés nem sétagalopp, ne csodálkozz ezen. Láttál már frissen kibújt teknősöket a tenger felé igyekezni? Sokan vannak versenyben és a célig kevesen érnek el. A sikerhez a tudás, az ész, a tehetség önmagában messze nem elég. Kell az átlag feletti ambíció, önfegyelem, szorgalom és kitartás. Kommunikációs készségek és kapcsolatépítés. Kockázatvállalás és határozottság, döntésképesség és ütésállóság. Tudni kell mérlegelni, hogy mibe menjen bele az ember és mi elől hajoljon el. Hogy mikor legyen segítőkész, és hol húzza meg a határokat. Fel kell ismerned, hogy érthetsz szót nagyon különböző emberekkel, és mivel gyakorolhatsz hatást rájuk. Tudnod kell konfrontálódni és kiállni magadért, de időnként hallgatni is, ha kell. Úgy kell kitűnnöd a tömegből, hogy közben önmagadat add. Nem elég jónak lenned, annak is kell látszanod.

És az sem árt, ha tudod hogy az egészet miért csinálod? Mi a Te utad? Te miben vagy jó? Miben hiszel? Mit csinálsz szenvedéllyel? Igazából mi az, amit el akarsz érni és ami még fontosabb: miért? Ha ebben nem látsz kristálytisztán, akkor hiába tepersz a mókuskerékben csak a kiégés felé rohansz és hiába volt a rengeteg áldozat.

Két lehetőséged van. Kitaposhatod az utadat egymagad, a hibáidból okulva. Ez lassabb és fájdalmasabb. Vagy tanulhatsz mások mintáiból, akik jóval előtted járnak. Ez gyorsabb és eredményesebb. Ha az utóbbit választod nem vagy egyedül: itt vagyunk és segítünk Neked.

Energiaszintem megsokszorozása
– Vitalitás, érzelmi és lelki egyensúly

Mérd fel személyes energiaszintedet és ismerkedj meg közelebbről az energiáid megújítását leghatásosabban előmozdító gyakorlati lépésekkel!

A mai felfokozott munkatempó mellett roppant könnyű belecsúszni egy negatív energiaspirálba. A növekvő munkaterhelésre válaszul többet dolgozunk, kevesebbet pihenünk, beáldozzuk magánéletünk jelentős részét, amiért végül fizikai, mentális és érzelmi síkon egyaránt súlyos árat fizetünk. Azonban nem csak egyéni, szervezeti szinten is benyújtják a számlát: zsugorodó elkötelezettség, romló produktivitás, emelkedő fluktuáció…

Míg az idő egy véges erőforrás, az energia már egy egészen más történet. Energiánk  összességében 4 fő területről táplálkozik: Fizikai, Érzelmi, Mentális és Spirituális forrásból. A teljesítményhez fizikai állóképesség, vitalitás kell. Ami azonban mit sem ér, ha érzelemvilágod maga alá temet. Ha mentálisan ezerfelé vagy és nem fókuszálsz, akkor elfoglalt igen, de produktív nem lehetsz. Ha emellett amit csinálsz meggyőződéssel teszed,  megállíthatatlan leszel! A megfelelő rutinok egyszerű, de szisztematikus gyakorlásával mindezt rendbe teheted, és energiszintedet eddig ismeretlen dimenziókba emelheted.

Segítségünkkel személyes energiaszinted felmérve mind a 4 területen megismerheted, elsajátíthatod és napi rutinod részévé teheted a konkrét lépéseket, melyek révén  kirobbanó energiaegyensúlyba, fenntartható csúcsformába lendülsz. Itt az idő, hogy belevágj? Akkor kattints és ne tétovázz!

Hogyan hassak másokra
– Gyakorolj befolyást és változtass a dolgokon!

Napjaink egyre laposabb, ugyanakkor összetettebb, sokszor projekt alapon működő szervezeteiben rendszeresen belefut az ember, hogy hogyan nyerje meg magának mások érdemi együttműködését anélkül, hogy a főnökük lenne. Tőlünk nyugatabbra már külön neve is van ennek: divatos angol kifejezéssel ezt nevezték el stakeholder management-nek.

Ezt eredményesen művelni bizony nem könnyű műfaj, ugyanakkor a szervezeti túlélés egyik záloga. Mindenkire sok feladat hárul (gyakran több, mint amit normál munkaidőben el tud végezni), és bár az emberek általában segítőkészek, funkciónként és területenként mégis eltérőek a prioritások, szorosak a határidők és nem minden fér bele. Ha pedig nem fér bele minden, mit fognak teljesíteni? Természetesen amit a főnök elvár, nem pedig a Te kérésedet. Ha pedig nincs meg aminek meg kellene lennie Téged vesznek majd elő. Mi itt a megoldás?

A megoldás valahol ott kezdődik, hogy saját elvárásaink sulykolása, emailek küldözgetése és idegösszeroppanás helyett engedjük el egy pillanatra annak mantrázását, hogy ki mindenkinek mit és hogyan kellene másképp tennie, és gondolkozzunk el rajta hogy nyerhetnénk szövetségeseket. Ehhez persze nem árt előre gondolkozni, ugyanis mindig adj, mielőtt kérsz!

Befolyásolni akkor tudunk másokat, ha felismerjük mi az ami már most is befolyásolja őket. Mik a motivációik, mire hajtanak, mik a számukra fontos szempontok? Hogy tudunk ehhez kapcsolódni, hogy tudjuk egymás szekerét tolni? Mivel tudjuk jobbá, sikeresebbé, könnyebbé tenni a többiek életét? Némi előre gondolkodás, taktika és kezdeményezés és a megoldás szinte máris kész!

Kapcsolataim javítása
– Összhangban magammal, összhangban másokkal

Kapcsolataink minősége alapvetően meghatározza életminőségünket. Mindannyian arra vágyunk, hogy szeressenek és elfogadjanak. Legalapvetőbb lélektani motivációink egyike ez. Kapcsolataink kezelése ugyanakkor gyakran komoly kihívások elé állít minket.

Az első és legfontosabb kapcsolatunk pedig: kapcsolatunk önmagunkkal. Aki önmagával nincs összhangban az másokkal is nehezen tud szót érteni. Aki -összes hibájával együtt- önmagát nem tudja szeretni, az nehezen fog másokkal kiegyensúlyozott kapcsolatot létesíteni. Amint jobban megértjük és elfogadjuk saját működésünket, motivációinkat, játszmáinkat és választásainkat, elkezd alapvetően átalakulni viszonyulásunk önmagunkhoz – és másokhoz is.

Ha változtatni akarsz kapcsolataidon, kezdd önmagaddal. Ahelyett, hogy több szeretet akarnál kapni, kezdj el több szeretet adni. Saját elvárásaid sulykolása helyett vedd észre mi az, ami másnak lenne fontos. Mindig adj mielőtt kérsz, és a hatás nem marad el. Mindez nem megfelelési kényszert jelent: kérni is tudni kell. Csak meg kell tanulnunk jól kommunikálni saját szükségleteinket, érzéseinket. Tisztán, érthetően, erőszakmentesen. Anélkül hogy földbe döngölnénk másokat, vagy éppen attól rettegnénk kit fogunk megbántani ezzel.

Otthon és a munkahelyen, minden jó kapcsolat ugyanarról a tőről fakad: mindannyian vágyunk rá, hogy azt érezzük számítunk és fontosak vagyunk. Ezt szem előtt tartva átalakul az életed, kapcsolataid pedig egy új szintre lépnek. Túl nehéznek hangzik? Pedig nem az. Ha változni akarsz, nem vagy egyedül: itt vagyunk és segítünk Neked!

Konfliktusok megélése és kezelése
– Konflikt detox

Ismerős a helyzet, hogy… Napokig készülsz, hogy megmondd neki, aztán mégsem megy? Reménytelennek látod, hogy megértse? Esetleg már feladod előre? Amikor mégis elmondod, rá sem ismersz a saját szavaidra? Vagy ilyenkor elragad az indulat és nem tudod kontrollálni magad? 

Konfliktusaink konstruktív felvállalása és hatékony kezelése kulcsfontosságú készség a boldogsághoz, érvényesüléshez. Kölcsönös egymásra utaltságban élünk, eredményességünk ezért nagyrészt azon múlik, hogy mennyire tudjuk érvényre juttatni a számunkra fontos dolgokat, miközben mások érzéseire és prioritásaira is odafigyelünk.

Érzéseink finom antennaként jelzik a magunk és társaink hogylétét, gyakran azonban éppen érzéseink nehezítik meg az optimum megtalálását, és irracionális zsákutcákhoz vezetnek. Érdemes tehát a tudatosságunk kezébe adni a dolgok irányítását.

Segítségünkkel a konfliktusok kezelése terén ismert legjobb eszközökre és módszerekre tehetsz szert, szakértő támogatás mellett. A gyakorlati alkalmazás során csiszolhatod saját stílusodat, amivel végre kezedbe veheted kapcsolataid – ezzel eredményességed – irányítását.

Az eredmény: kevesebb stressz, produktívabb és felszabadultabb kapcsolatok, növekvő eredményesség és kapcsolati hatékonyság. A végén pedig érkezik a felismerés: a siker titka sokkal inkább a másokra való odafigyelés, semmint a minden áron való önérvényesítés!

Mi az, ami ezek közül mostanában foglalkoztat Téged? Válaszd ki, vagy ha nem találod írd meg nekünk, és felvesszük Veled a kapcsolatot. Ingyenes konzultációnk keretében nem csak feltárjuk a helyzetképet, de segítünk körvonalazni az előrelépési lehetőségeket – további kötelezettségek nélkül.
Kapacitásaink ugyanakkor limitáltak, ha komolyan gondolod ne habozz vedd fel a kapcsolatot velünk most!

Kit kereshetünk és milyen témák érdekelnének?

30
92
50
20