Szervezeti fejlődés – Hozd ki a legjobbat másokból!

A szervezeti működés fejlesztése folyamatos kihívásokkal jár, legyen szó egy nagyvállalat működéséről, vagy egy dinamikusan növekvő vállalkozás életéről. Ezek sikeres kezelésében a jó vezetés gyakorlata kulcsszerepet játszik. Nálatok az alábbiak közül mik az aktuális kihívások? Válaszd ki, vagy ha nem találod írd meg nekünk! Ha felmérnéd a helyzetképet aktuális vezetési gyakorlatotokról, akkor töltsd ki ingyenes tesztünket.
2 perc és kezedben az eredmény!

Vezetői Helyzetkép Felmérés

Vezetői hatásgyakorlás
– Főnökből vezetővé

Meggyőződésünk, hogy jó vezetés nélkül semmi jó nem válik valóra – legyen szó akár önmagunk, akár mások vezetéséről. 
A jó vezetés céltudatosságot ad, cselekvésre sarkall, összhangot teremt. Új lehetőségeket nyit meg. Szembenéz a nehézségekkel. Ütésálló és döntésképes. A kitartáshoz hitet és erőt nyújt. Kibontakoztat tehetséget és teljesítményt egyén, csapat és közösség szintjén egyaránt.

Napjaink szervezeteiben a jó vezetés sajnos egyre ritkább. A folyamatos túlterheltség, stressz, nyomás és rövid távú fókusz többnyire nem a legjobbat hozza ki az emberből. Különösen, ha úgy érzi se ideje, se energiája nincs arra, hogy időnként megálljon és reflektáljon egy kicsit.

A jó vezetéshez tudatosság, eltökéltség, és törődés kell. És persze mindenki másképp csinálja. De akinek vannak céljai, tartása és törődik másokkal, abban megvan, ami kell. Bárkiből válhat jó vezető, aki mozgósít, önmagát és másokat is többre, jobbra inspirál. Ha akar. Egy kicsit olyan ez ugyanis, mint a szülői szerep: mindenki képes rá, de nem mindenki vágyik rá. És nem is mindenkinek kell.

A jó vezetés gyakorlata kifejleszthető – legyen szó akár önmagunk, akár egy csapat vagy szervezet vezetéséről. 
Magasabb szinten is felnőhetünk a feladathoz: főnökből valódi vezetővé válhatunk, aki immár nem pusztán pozíciójára támaszkodva vezet. Ha megvan Benned az ambíció ehhez, mi segítünk, hogy mindezt gyorsan, eredményesen, önmagaddal és másokkal összhangban érd el.

Csapatom összehangolása
– Széthúzás helyett hasítás

Akár tetszik, akár nem, minden csapat hajlamos a széthúzásra. Ez elkerülhetetlen, hiszen esendő emberek alkotják, így a félreértések, kavarások, és zavarodottság inkább a szabály, semmint a kivétel. Ugyanakkor a megfelelő csapatmunka kialakítása a vezetői csapatokban különösen kritikus, mivel példájuk meghatározó az egész szervezet számára. Ha pedig egy szervezetben egyszer sikerül elérni, hogy mindenki egy irányba húzzon, az megállíthatatlan lesz!

Mindez intuitíve mindenki számára könnyen érthető, ugyanakkor mégis elérhetetlen illúzónak tűnhet. Szerencsére azonban van remény. A diszfunkcionális csapatműködés okai pontosan ismertek és kezelhetőek. Egy kohézív és funkcionális vezetői csapat kialakítása mindössze magas szintű bátorságot, fegyelmet és következetes odafigyelést igényel.

A Te csapatodban mi most a helyzet? Kész mindenki nyíltan és kendőzetlenül megosztani véleményét? A megbeszélések energizálóak és produktívak? Képesek vagytok gyorsan döntésre jutni anélkül, hogy beleragadnátok a konszenzuskeresésbe? Konstruktívan és kölcsönösen szóváteszitek egymásnak az elmaradásokat? Ha úgy hozza a sors feláldozzák az egyének önérdekeiket a csapat javára?

Bár egyik csapat sem tökéletes, a legjobbak azon dolgoznak, hogy a válasz mindezekre “igen” legyen. Ha ez nálatok jelenleg nem így áll, akkor érdemes lehet dolgoznunk ezen. Ha szíved szerint Te is érzed ennek szükségességét vedd fel a kapcsolatot velünk és járjuk körbe közelebbről ezt!

Húzóemberből vezetővé
– Így nőj fel a feladathoz!

Eddig Te toltad a legjobban, nem véletlen, hogy egyszer csak vezetői szerepben találtad magad! De hogyan válhatsz húzóemberből vezetővé? Hogyan irányíts olyanokat, akikkel eddig együtt húztad az igát? Hogy érd el, hogy vezetőnek fogadjanak el, anélkül hogy főnökösködni kezdenél? Hogyan jelezd vissza ami nem oké, anélkül, hogy csak a sértődés legyen belőle? Mitől leszel hiteles? Hogy tűzz ki célokat úgy, hogy az jó legyen? Hogyan motiválj, amikor mások nem úgy pörögnek ahogy azt Te elvárnád? Hogyan gyakorolj kontrollt anélkül, hogy folyton mások nyakában lihegnél? Mit engedj el és mit tarts meg magadnál? Hogyan hozz meg döntéseket? Hol húzd meg a határokat? Mi van amikor nem tudod a választ? Mit csinálj, ha nem fogadják el a véleményedet?  Hogy érd el, hogy szeressenek? És egyáltalán, hogy a bánatban lesz minderre időd amellett, hogy értelmes munkát is kellene végezned? Nem vagy Te kevés ehhez?

Ha úgy érzed millió kérdés kavarog a fejedben, ez az egész egy kicsit túl sok, és azt sem tudod hol kezdj neki, akkor valószínűleg jól jönne némi segítség! A tudatos, jó vezetés tanulható, csak a legtöbb vezető a szükséges felkészítés híján továbbra is azt csinálja, ami korábban specialista szakértőként kellett az eredményességhez. Mindhiába.

Szeretnéd elkerülni ezt? Az elmúlt 20 évben számtalan sorstársadnak segítettünk sikeresen vezetővé avanzsálni. Szóval, semmi para – némi támogatással Te is meg fogod ugrani a szintet! 

Produktivitásunk növelése
– Kapkodás helyett összeszedettség

Ha kapnál heti 10 órát pluszban, Te mire fordítanád?

A produktivitás javítása szervezeti és egyéni szinten egyaránt folyamatos kihívást jelent. Ugyanakkor a produktivitás fogalma nem összekeverendő az elfoglaltság fogalmával. Attól, hogy több dologgal végzünk adott idő alatt nem szükségszerűen leszünk produktívabbak…

Egyéniségünkből,  környezetünkből, élethelyzetünkől, és munkánk jellegéből fakadóan mindannyiunknak van egy bevett működési módja. Van, aki a céltudatosság, priorizálás, rend és fókusztartás bajnoka. Van, aki spontán zseniként “átlátja a káoszt” és külső-belső impulzusokra reagálva zsonglőrködik feladataival: hol ide kap, hol oda, a multitasking bajnoka. Végül vannak, akik valahol a kettő között ingáznak: az egyre növekvő káoszt időről időre megelégelve céltudatosságot fogadnak, rendet vágnak és céljaikra fókuszálnak, aztán persze újra elsodorja őket az élet és kezdődik az egész előről…

Mi elsősorban ‘ingázóknak’ és ‘spontán zseniknek’ segítünk elsajátítani és tartósan beépíteni mindazon rutinokat, rendszereket és gyakorlatokat melyekkel egyszer s mindenkorra produktívabbá tehetik mindennapjaikat – anélkül, hogy túlszerveznék magukat.

Az eredmény? Teljesülő célok, kevesebb stressz, jobb minőség és fokozott kreativitás. Ja, és átlagosan heti 10 óra felszabadítása valamire, ami értékes!

Energia és elkötelezettség
– Kiégés helyett kiteljesedés

A mai felfokozott munkatempó mellett roppant könnyű belecsúszni egy negatív energiaspirálba. A növekvő munkaterhelésre válaszul jellemzően egyre többet dolgozunk, egyre kevesebbet pihenünk, beáldozzuk magánéletünk jelentős részét, amiért végül fizikai, mentális és érzelmi síkon egyaránt súlyos árat fizetünk. Azonban nem csak egyéni, hanem szervezeti szinten is benyújtják a számlát: zsugorodó elkötelezettség, romló produktivitás, emelkedő fluktuáció… Ismerős a probléma?

Míg az idő egy véges erőforrás, az energia már egy egészen más történet. Energiánk  összességében 4 fő területről táplálkozik: Fizikai, Érzelmi, Mentális és Spirituális forrásokból. A megfelelő rutinok, rituálék szisztematikus gyakorlásával energiakapacitásunk minden egyes területen megújítható és kiterjeszthető.

Segítségünkkel egy személyes és szervezeti energiaszinted felmérését követően mind a 4 területen megismerkedhetsz azokkal a konkrét lépésekkel, melyek rendszeres gyakorlásával megfelelően megújíthatod, kiterjesztheted és karban tarthatod energiaszintedet, hogy a kiégést megelőzve tartósan a legjobb formádat hozd.

Sőt, vezetőként azt is elsajátíthatod, milyen gyakorlatokkal tudod elősegíteni mindezt munkatársaid számára is!

Agilis együttműködés
– Produktív munkakapcsolatok

Legyen az vállalkozás vagy nagyvállalat, adott méret felett a különböző funkciókon és csapatokon átívelő produktív és gördülékeny együttműködés kialakítása nem kis feladat. Különösen kiélezetten jelentkezik ez a kihívás akkor, amikor összetett feladatok mentén a felelősségi területek elmosódnak, átfednek, eltérő prioritások versenyeznek egymással és mindez egy folyamatosan változó környezetben, komoly terhelés mellett történik.

Emiatt egyre többen szembesülnek napi szinten a felismeréssel, hogy pusztán attól, hogy elküldenek egy emailt, vagy kérnek valamit a dolog még egyáltalán nem feltétlenül talál fogadókészségre a másik oldalon. Az ezzel kapcsolatos frusztráció pedig gyakran olyan pengeváltásokat eredményez, amik a konkrét eseten túlmutatóan is mérgezni tudják a későbbi együttműködést. Az emberek ilyenkor gyakran eszköztelennek érzik magukat és főnökeiktől várják a megoldást, míg azok többnyire jóval nagyobb önállóságot várnának a problémamegoldásban.

Célravezető eljárásokat kialakítva és a megfelelő szemléletmód és eszközök alkalmazását napi gyakorlattá téve a szervezeti együttműködés jóval gördülékenyebbé, produktívabbá és hatékonyabbá tehető. Az eredmény? Teljesülő projektek, jobb hangulat, javuló üzleti eredmények. Ha ismerős a probléma és Te is megoldást szeretnél, találkozzunk hogy megbeszélhessük a megoldást!

Változás és megújulás
– Folyamatos mozgásban

Hogyan érjem el, hogy az emberek ellenállás helyett gondolkodjanak? Problémák helyett megoldásokra fókuszáljanak? Hezitálás helyett kezdeményezzenek? Nosztalgiázás helyett változtassanak?

Napjainkban minden folyamatos változásban van, ami a vezetőkre elképesztően komoly feladatokat hárít intellektuálisan és érzelmileg egyaránt, próbálkozásaik pedig gyakran frusztrációba torkollanak.

Végső soron minden változás magatartásváltozást jelent: valakinek valahol valamit el kell kezdenie másképp csinálni. Ezt pedig a “logikus” megközelítésekkel reménytelen vállalkozás elérni: mintha egy elefánt hátán ülő fiúcskát győzködve próbálnánk megmozdítani az elefántot. A kisfiú tudja mit kellene csinálni, de hogy vegyük rá az elefántot, hogy megmozduljon végre?

A megoldáshoz zavar helyett tisztánlátást kell teremtenünk: hová tartunk, miért oda, és hogy jutunk el odáig? A félelem helyett izgalmat, kíváncsiságot és várakozást kell keltsünk a megnyíló új lehetőségek iránt. A nehézségek helyett pedig minden eszközzel meg kell könnyítenünk az elindulást.

A megfelelő keretek mentén haladva a változások vezetése frusztrációk helyett a magabiztos vezetői rutin részévé tehető, a szervezeti kompetenciává emelhető. Ha megérett az idő, mi készen állunk hogy segítsünk ebben!

Nálatok a fentiek közül mik az aktuális kihívások? Válaszd ki, vagy ha nem találod írd meg nekünk, és felvesszük Veled a kapcsolatot. Ingyenes konzultációnk keretében nem csak feltárjuk a helyzetképet, de segítünk körvonalazni az előrelépési lehetőségeket – további kötelezettségek nélkül.
Kapacitásaink ugyanakkor limitáltak, ha komolyan gondolod ne habozz vedd fel a kapcsolatot velünk most!

Kit kereshetünk és milyen témák érdekelnének?

30
92
50
20